Marmer (look) ook in 2018 blijft het een grote interieurtrend. Hoe pas je het toe?

19-12-2017

Wat wij nu weten, namelijk dat marmer één van de mooiste natuursteen soorten is, wisten de Grieken en de Romeinen al lang; marmer is hard maar daarnaast ook goed te bewerken. Het wordt dan ook van oudsher al gebruikt als bouw-en afwerkingsmateriaal.

En tegenwoordig zie je het bijna overal. Of in ieder geval de kenmerkende print ervan. Is het niet te zien in een special in je favoriete interieurblad dan wel in woonaccessoires, gordijnstoffen en zelfs als achtergrond foto voor je Iphone of tablet (al dan niet met een mooie quote). 

Marmer geeft een gevoel van luxe en maakt een interieur rijk. Omdat het gebruik van alleen maar marmer op bijvoorbeeld je vloer, wanden én aanrechtblad een nogal kil en monotoon geheel kan geven is het aan te raden dit materiaal, vooral als je voor de real deal gaat, te combineren met andere materialen zoals hout, messing en bijvoorbeeld staal.

Verwerk je echt marmer als aanrechtblad of als afwerking op de wand? Houd er dan rekening mee dat deze steensoort een kalkgesteente is en wat gevoeliger is voor bijvoorbeeld krassen. Behandel marmer regelmatig met een beschermende was en laat indien nodig opnieuw impregneren. Zo heb je er jaren plezier van.

Marmer is er in vele afwerkingen, zoals bijvoorbeeld in kleinere tegels die weer in visgraat motief gelegd kunnen worden op je vloer of wand.

Weet je nog niet zeker of je marmer voor jaren in je interieur wil hebben? Kies dan voor wat losse accessoires en bijvoorbeeld wandbekleding met marmer look, ook dan kom je al een heel eind!