Hoeveel tijd kost het inrichten van jouw woning?

15-09-2020

Veel van mijn klanten nemen het totaaladvies af; ontzorging van begin (moment van aankoop) tot eind (het inrichten van de woning). Hoeveel tijd gaat er in zo'n traject zitten en hoeveel tijd ben je kwijt aan het inrichten van jouw woning?

Tijd inrichten nieuwe woning

Je hebt een nieuwe woning gekocht, gefeliciteerd! Nu begint het gedeelte waar sommigen tegenop zien of zich helemaal in verliezen: inrichten. Herkenbaar?

Vanaf het moment van inrichten ben je zeker twee tot zes maanden bezig met het inrichten, vaak wel langer. Vooral wanneer je niet goed weet welke stijl bij jullie past en je het lastig vindt om keuzes te maken.
Voordeel van deze optie is dat je geen kosten hebt van een interieuradviseur. Nadeel is dat er enorm veel tijd in gaat zitten, je alles zelf moet coördineren met vakmensen en er de kans is dat je later spijt hebt van je aankopen.

Tips om het inrichten van jouw woning te structureren en om geld te besparen:

1. Maak een moodboard en houd je daadwerkelijk aan de door jou gekozen kleuren en stijl, laat je niet afleiden door alles wat je op pinterest of instagram ziet;
2. Kies de juiste indeling van de kamers en zorg dat je je meubels op basis van exacte maten kiest (zo voorkom je miskopen) ’meten is weten’;
3. Maak vooraf een plan en een totaaloverzicht van álle kosten, zo kun je tijdig bijschakelen en blijft er budget over voor de dingen die ook heel belangrijk zijn maar vaak over het hoofd worden gezien: raambekleding, maatwerk meubels en goede verlichting.


Tijd inrichten nieuwe woning - interieuradvies

Je hebt gekozen om niet al te lang bezig te zijn met het inrichten van jouw nieuwe woning. Een interieuradviseur gaat jou helpen.

Hij of zij neemt uitvoerig jouw wensen door, maakt een moodboard, indelingsplannen, kleur-en materiaal staten, lichtplannen én 3d tekeningen. Aan de hand van de shoppinglist shop je alle items bij elkaar.

Alles bij elkaar ben je maximaal vier tot zes weken kwijt aan de inrichting en styling van jouw woning. De overige periode wordt al het werk uitgevoerd om jouw interieur te realiseren. Je hebt  er zelf verder weinig omkijken naar.
Voordeel van deze optie is dat je zonder twijfel een gestylde woning krijgt die volledig op jouw wensen is ingericht.

Bekijk hier klanten die dit traject volgden.