Jouw woonkamer stijlvol inrichten doe je zo.

30-06-2020

Onlangs vertelde een klant aan mij dat ze altijd zo onder de indruk is van de interieur metamorfoses die ze in tv programma's ziet. Nu moet ik zeggen dat deze interieurs altijd nét even wat verder afgestyled worden dan hoe je het waarschijnlijk in je eigen huis mooi zou vinden.

Maar wil je je woonkamer toch wat meer stylish hebben dan heb ik een aantal tips voor je!

Kleuren

Zorg ervoor dat kleuren terug komen. Dat wil zeggen; gebruik ongeveer 3 verschillende kleuren( een andere tint van één bepaalde kleur telt niet!) en verwerk deze niet alleen op de wanden maar bijvoorbeeld ook in accessoires. Hiermee creëer je eenheid en wordt het geen circus :-)

Interieurieurtrend

Kies een interieurtrend maar maak deze eigen. Kopieer niet rechtstreeks de trend volledig naar je interieur maar laat het persoonlijk blijven, bijvoorbeeld door er je eigen twist aan te geven of een paar items van een trend te verwerken in je interieur. En deze te combineren met een item wat je al hebt.

Materialen

Mix verschillende materialen en structuren. Hiermee maak je je interieur spannend en net even anders dan anders (en dat is natuurlijk heel stylish!). Kies bijvoorbeeld voor een andere structuur stof op je bank dan dat je gordijnen zijn. En verwerk harde en zachte materialen op een manier waardoor je een sfeervol en warm geheel krijgt. Pluspunt; het verbetert ook nog eens de akoestiek.

Kunst

Last but not least; style je woonkamer af met 'kunst' dat kan een mooie grote ingelijste zwart wit foto zijn of een abstract schilderij wat je ooit op de kop hebt getikt maar nog geen plek voor hebt. Hang dit op ooghoogte zodat je van je meubels en de lijsten een eenheid maakt. Heb je meerdere losse lijsten? Zet deze dan niet verspreid door de woonkamer heen op allerlei kastjes maar groepeer en maak een heuse photowall. Dit zorgt voor een imposante eye catcher.