Zomerse dag, coole kleur! Over kleur trend 'Electric Blue'

08-05-2018

Misschien heb je ze wel eens gezien, op vakantie in Griekenland, witte huizen met in fel blauw geschilderde deuren en luiken. Blauw dient daar om 'het kwaad' buiten de deur te houden maar het is voor ons vooral een mooi gezicht. 

Thuis, in je interieur, is blauw vooral een goede tegenhanger als je niet houdt van alle warme terracotta achtige en zachte pastel tinten die momenteel veel te zien zijn. Het is dan ook één van de trend kleuren van 2018; (fel) blauw.

Voor wie durft combineer blauw met contrasterende metallic materialen zoals goud, koper en messing. Dit is een mooie truc om de kleur blauw er nog feller uit te laten springen en metallic geeft het geheel een chique effect. 

Omdat deze kleuren in de kleurencirkel recht tegenover elkaar staan (koel blauw, warm geel-goud) versterken ze elkaar extra. 

Is dit je iets té? En houdt je het liever echt 'cool'? Kies er dan voor om deze kleur wat subtieler toe te passen in accessoires zoals bijvoorbeeld kunst en sierkussens. en te combineren met kleuren als wit, grijs, andere blauwtinten en materialen als hout(wengé) en staal.

Tot slot nog een leuk feit, iedere kleur heeft een andere invloed op je gemoedstoestand. Er zijn zelfs hele onderzoeken gedaan naar welke kleur je waar het best kunt gebruiken. Blauw geeft rust, kalmeert, staat voor vertrouwen én is verkoelend en verkwikkend. Niet gek op een dag als vandaag!